Moneyou Hypotheek

Zelf je hypotheek afsluiten als zzp’er

Ben je drie jaar of langer zzp’er? Dan weet je hoe het is om je eigen zaken te regelen. Bij Moneyou kun je nu ook je hypotheek helemaal zelf afsluiten. Gewoon online, zonder advies.

  • Scherpe rente
  • 100% online
  • Zonder advies

Zo werkt het

1. Check je situatie
Zet je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden op een rij. Houd ook rekening met je toekomstplannen. Bereken hoeveel je ongeveer bij ons kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen.

2. Doe de kennis- en ervaringstoets
Je hypotheek zelf aanvragen - ben jij er klaar voor? Om er zeker van te zijn dat je voldoende kennis en inzicht hebt, doe je altijd eerst onze kennis- en ervaringstoets. In ongeveer een half uur beantwoord je vragen over de mogelijkheden, regels en risico's die horen bij het aanvragen van een hypotheek.

Je kunt ook eerst je hypotheekaanvraag invullen en de kennis- en ervaringstoets daarna doen.

3. Vul je aanvraag in
Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Dan kun je starten met het invullen van je aanvraag. Houd de gegevens over je inkomen, financiële verplichtingen en – als je die hebt – van je huidige hypotheek bij de hand. In je aanvraag zet je ook het hypotheekbedrag, de rentevaste periode en de hypotheekvorm die je wilt hebben.

4. Renteaanbod ondertekenen en documenten uploaden
Nadat je je aanvraag hebt verstuurd, ontvang je van ons een renteaanbod in Mijn Moneyou Hypotheek. De inloggegevens die je hiervoor nodig hebt, maak je aan bij het indienen van je aanvraag. In het renteaanbod staat welke rente en maandlasten je kunt verwachten. Als je het eens bent met het renteaanbod, onderteken je het en upload je het binnen 14 dagen in Mijn Moneyou Hypotheek. Het is ook mogelijk om digitaal het renteaanbod te accepteren.

In het renteaanbod staat ook welke documenten we nog nodig hebben. Zoals taxatierapport, koopakte enzovoort. Ook deze lever je snel en eenvoudig aan door ze te uploaden in Mijn Moneyou Hypotheek.

5. Offerte ondertekenen – en naar de notaris!
Met de documenten die we van je ontvangen, beoordelen we of je de hypotheek die je hebt aangevraagd, kunt krijgen. Als dat zo is, ontvang je van ons een offerte met het definitieve aanbod. Kijk de offerte goed door. Ben je het eens met de offerte? Onderteken en upload de offerte dan binnen twee weken in Mijn Hypotheek. Daarna is de overeenkomst definitief en kun je een afspraak maken bij de notaris.

Kenmerken van de Moneyou Hypotheek voor zzp’ers

  • Zzp’ers met een eenmanszaak die minimaal drie jaar zelfstandig zijn
  • Aflossingsvrij of Annuïtair - je kunt deze hypotheekvormen ook combineren
  • Tot 100% van de getaxeerde marktwaarde of koopsom van de woning
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk
  • Inkomen tweede aanvrager met zakelijk inkomen wordt meegenomen in de berekening maximale hypotheek

Hoe berekenen we je inkomen?

We kijken naar de gemiddelde fiscale winst van de afgelopen drie jaar die je als zzp’er hebt gehaald voor de berekening van het toetsinkomen. Is je winst in het laatste jaar lager dan het gemiddelde? Dan gebruiken we dit laagste bedrag als je toetsinkomen.

Ken de risico’s

Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk om rekening te houden met onverwachte gebeurtenissen, zeker als je als zelfstandige je inkomen verdient. Juist dan kan het verstandig zijn extra voorzieningen te treffen of verzekeringen af te sluiten om de mogelijke gevolgen van de inkomensrisico’s te beperken.

Als zelfstandige valt je inkomen bijvoorbeeld vaak weg als je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Ook heb je geen recht op een werkloosheidsuitkering als je even geen werk hebt. Je wilt in die situaties natuurlijk wel je hypotheek kunnen blijven betalen . Daarom is het verstandig de risico’s die je loopt op een rij te zetten en daar waar nodig voorzieningen te treffen of verzekeringen af te sluiten.

Daarnaast zorg je als zelfstandige zelf voor de opbouw van je pensioen. Loopt je hypotheek nog door na de datum waarop je van plan bent met pensioen te gaan? Zorg dan ook dat je ook dan voldoende inkomen hebt om de hypotheek te kunnen betalen.