Je hypotheek aanvragen en afsluiten bij Moneyou

Zo werkt het

Als je weet je wat voor hypotheek je wilt, dan is het tijd om te zorgen dat je hypotheek rondkomt. In dit stappenplan vind je alles over het aanvragen en het afsluiten van je hypotheek. Van het aanvragen van het renteaanbod en het aanleveren van stukken tot het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris. Bekijk stap voor stap wat je moet doen om uiteindelijk je hypotheek aan te vragen.

1. Check je situatie
Zet je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden op een rij. Houd ook rekening met je toekomstplannen. Bereken hoeveel je ongeveer bij ons kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen.

2. Doe de kennis- en ervaringstoets
Je hypotheek zelf aanvragen - ben jij er klaar voor? Om er zeker van te zijn dat je voldoende kennis en inzicht hebt, doe je altijd eerst onze kennis- en ervaringstoets. In ongeveer een half uur beantwoord je vragen over de mogelijkheden, regels en risico's die horen bij het aanvragen van een hypotheek.

Je kunt ook eerst je hypotheekaanvraag invullen en de kennis- en ervaringstoets daarna doen.

3. Vul je aanvraag in
Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Dan kun je starten met het invullen van je aanvraag. Houd de gegevens over je inkomen, financiële verplichtingen en – als je die hebt – van je huidige hypotheek bij de hand. In je aanvraag zet je ook het hypotheekbedrag, de rentevaste periode en de hypotheekvorm die je wilt hebben.

4. Renteaanbod ondertekenen en documenten uploaden
Nadat je je aanvraag hebt verstuurd, ontvang je van ons een renteaanbod in Mijn Moneyou Hypotheek. De inloggegevens die je hiervoor nodig hebt, maak je aan bij het indienen van je aanvraag. In het renteaanbod staat welke rente en maandlasten je kunt verwachten. Als je het eens bent met het renteaanbod, onderteken je het en upload je het binnen 14 dagen in Mijn Moneyou Hypotheek. Het is ook mogelijk om digitaal het renteaanbod te accepteren.

In het renteaanbod staat ook welke documenten we nog nodig hebben. Zoals taxatierapport, koopakte enzovoort. Ook deze lever je snel en eenvoudig aan door ze te uploaden in Mijn Moneyou Hypotheek.

5. Offerte ondertekenen – en naar de notaris!
Met de documenten die we van je ontvangen, beoordelen we of je de hypotheek die je hebt aangevraagd, kunt krijgen. Als dat zo is, ontvang je van ons een offerte met het definitieve aanbod. Kijk de offerte goed door. Ben je het eens met de offerte? Onderteken en upload de offerte dan binnen twee weken in Mijn Hypotheek. Daarna is de overeenkomst definitief en kun je een afspraak maken bij de notaris.