Rente wijzigen tijdens rentevastperiode

De hypotheekrente is nu erg laag. Daarom kan het nu misschien een geschikt moment zijn om je rente te wijzigen. Dat kan uiteindelijk in je maandlasten schelen. Als je niet wilt wachten tot je huidige rentevastperiode afloopt is er een mogelijkheid om dat te doen: rente afkoop. Voor het wijzigen van de rente voordat je huidige rentevastperiode is afgelopen betaal je een vergoeding. Bij renteafkoop betaal je de vergoeding in 1 keer.

Rente afkoop

  • Nieuwe rentevastperiode en nieuwe rente
  • U betaalt de vergoeding in één keer
  • Totale kosten lager dan bij rentemiddeling

Rentemiddeling

  • Nieuwe rentevastperiode en nieuwe rente
  • U betaalt maandelijks een deel van de vergoeding
  • Totale kosten hoger dan bij renteafkoop

Wat moet je weten als je je hypotheekrente wilt wijzigen?

Een lagere rente betekent niet altijd dat je maandbedrag lager wordt. Bijvoorbeeld bij een (bank)spaarhypotheek kan je maandbedrag in die situatie hoger worden. Je moet namelijk bij een lagere rente meer sparen om het bedrag aan het einde van de looptijd te halen. Bekijk de rentetarieven van de Moneyou Hypotheek.

Waarom betaal je een vergoeding?

Bij het afsluiten van je hypotheek heb je met ons afgesproken dat je een bepaald rentepercentage voor een bepaalde tijd betaalt. Op basis van deze afspraak zijn wij ook verplichtingen aangegaan op de financiële markten. Als je (extra) aflost of tussentijds je rentevastperiode openbreekt, krijgt Moneyou over de resterende looptijd van de rentevastperiode niet meer de verwachte rente-inkomsten. Met deze vergoeding compenseren wij dit verlies aan rente-inkomsten.