Annuïteitenhypotheek

Begin direct met aflossen

Je wilt een hypotheek, waarbij je direct kunt beginnen met terugbetalen. Dat kan. Met een Moneyou Annuïteitenhypotheek begin je meteen met aflossen.

 • Je hebt recht op hypotheekrenteaftrek
 • Meteen beginnen met terugbetalen
 • Elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing
 • Relatief laag netto maandbedrag bij aanvang
 • Netto maandbedrag neemt geleidelijk toe

Hoe werkt het?

Als je kiest voor de Moneyou Annuïteitenhypotheek, betaal je iedere maand een vast bedrag: de annuïteit. De annuïteit is opgebouwd uit 2 delen: een deel rente en een deel aflossing. Doordat de annuïteit een vast bedrag is, blijft je bruto maandbedrag tijdens de rentevastperiode gelijk. Maar je netto maandbedrag stijgt iedere maand een beetje. Hoe kan dat?

Rente wordt minder, aflossing meer

In het begin van de looptijd betaal je meer rente, omdat je lening dan ook nog groot is. Die rente kun je aftrekken van je inkomen voor de inkomstenbelasting. Je profiteert in het begin dus sterk van hypotheekrenteaftrek. Daardoor valt je maandbedrag in het begin lager uit. Gaandeweg los je je hypotheek af en wordt je lening kleiner. En over een lagere lening betaal je minder rente. Omdat een annuïteit steeds hetzelfde bedrag is, wordt het aflossingsdeel steeds groter en het rentedeel kleiner. Daardoor heb je steeds minder hypotheekrenteaftrek. Je uiteindelijke maandbedrag loopt dan ook geleidelijk op.

Hypotheekrenteaftrek

De rente die je betaalt over je hypotheeklening kun je bij de belasting aftrekken van je inkomen. Dit betekent dat je minder inkomstenbelasting betaalt. Je kunt maximaal 30 jaar profiteren van hypotheekrenteaftrek. Hoe groot je belastingvoordeel is, hangt af van je persoonlijke situatie.

Vraag vrijblijvend een renteaanbod aan

Wat betaal je per maand?

Kies je voor de Moneyou Annuïteitenhypotheek? Dan betaal je per maand een vast bruto bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing.

Financiële zekerheid bij overlijden

Je kunt de annuïteitenhypotheek combineren met een overlijdensrisicoverzekering. Als je overlijdt, ontvangen je nabestaanden het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek aflossen of het weggevallen inkomen opvangen.

Voordelen en nadelen

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van de Moneyou Annuïteitenhypotheek en Aflossingsvrije hypotheek voor je op een rij, zodat je die mee kunt nemen in je keuze.

Annuïteitenhypotheek

 • Je hebt recht op hypotheekrenteaftrek
 • Meteen beginnen met terugbetalen
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing
 • Relatief laag netto maandbedrag bij aanvang
 • Netto maandbedrag neemt geleidelijk toe

Aflossingsvrije hypotheek

 • Je hebt relatief lage maandlasten.
 • Als je niet beschikt over eigen middelen om af te lossen, en de lening niet kan herfinancieren, dan moet je de woning verkopen. Heb je onvoldoende verkoopopbrengsten? Dan hou je een restschuld over.
 • Je hebt geen recht op hypotheekrenteaftrek.

Rentetarieven

Wil je een nieuwe hypotheek afsluiten of heb je al een hypotheek?

In het renteoverzicht kun je kiezen voor een aantal verschillende hypotheekproducten. Per product staan de bijbehorende hypotheekrentes vermeld.

Renteoverzicht

Vaste of variabele rente?

Kies je voor een variabele hypotheekrente of zet je je rente voor langere tijd vast? Je beslissing hangt onder meer af van de vraag hoeveel zekerheid je wilt en wat financieel voor jou verantwoord is.

Vaste en variabele rente