Een hypotheek afsluiten of wijzigen

Verruiming van termijnen en opties om te annuleren
Ga je een huis kopen? Of wil je je hypotheek wijzigen, bijvoorbeeld voor een verbouwing? Dan helpen wij je graag. Door het coronavirus COVID-19 werken wij en andere bedrijven op een andere wijze dan normaal. Dat kan invloed hebben op je aanvraag. Lees hieronder meer informatie over het aanvragen van je hypotheek. Alle maatregelen die we noemen, gelden tot 30 juni 2020. Let op, er kunnen tussentijds maatregelen wijzigen.

Je aanvraag loopt al

Heb je de hypotheek al aangevraagd? Lees dan wat er gebeurt als:

  • Je de gevraagde documenten niet (tijdig) kan terugsturen
  • Een expert zoals een taxateur of notaris je documenten niet (tijdig) kan behandelen
  • Je wilt weten wat een inkomensdaling betekent voor uw hypotheek
  • Je wilt afzien van je aanvraag door een inkomensdaling

Je hypotheek aanvragen of wijzigen

Je kunt gewoon thuis via de website van Moneyou zelf de hypotheek aanvragen. Hoe dat werkt lees je hier.

Veelgestelde vragen

Je aanvraag loopt al

De notaris is ziek of ik ben niet in staat om naar de notaris te gaan. Het lukt daarom niet om de hypotheek tijdig te laten passeren. Wat moet ik nu doen?

Neem eerst contact op met je notaris om te zien wat de mogelijkheden zijn. Lukt het niet om op de geplande datum naar de notaris te gaan? Neem dan contact op met je hypotheekcoach. Wij proberen er dan voor te zorgen dat uw hypotheek op een later moment kan passeren. Of dat de termijn van de offerte verlengd kan worden.

De taxatie of bouwkundige keuring loopt vertraging op, omdat de expert ziek is of niet in onze woning kan komen. Het hypotheekdossier krijg ik hierdoor niet op tijd compleet. Hoe gaat Moneyou hier mee om?

Wij doen er alles aan om je hierbij te helpen. Neem contact op met je hypotheekcoach. Wij proberen bijvoorbeeld te kijken of uw hypotheek op een later moment kan passeren.

Ik heb alle hypotheekstukken al ingediend, maar nog geen akkoord op mijn hypotheek. Hoe wordt mijn hypotheek nu berekend?

We kijken samen met je in welke mate de coronamaatregelen effect hebben op je inkomen. Daarbij kijken we naar inkomen, eventuele overheidssteun en eigen middelen. Aan de hand daarvan beoordelen we de haalbaarheid van uw aanvraag. Neem contact op met je hypotheekcoach.

Ik heb alle hypotheekstukken al ingediend en de hypotheek is akkoord. Door de coronacrisis verandert er iets in mijn inkomen. Kan ik mijn hypotheek nog wel krijgen?

Raadpleeg altijd eerst je hypotheekcoach en bespreek de betaalbaarheid van uw nieuwe hypotheek. Samen kijken jullie of er door de coronacrisis nieuwe risico’s zijn ontstaan voor de betaalbaarheid van je hypotheek. Je hypotheekcoach beoordeelt of de hypotheek nog bij je gewijzigde situatie past.

Ik heb een huis gekocht en een hypotheek aangevraagd. Door de coronacrisis wil ik afzien van de koop en de hypotheek. Welke kosten moet ik hiervoor betalen?

Neem contact op met je hypotheekcoach. De hypotheekcoach kijkt met je welke kosten je moet betalen.

Ik heb thuis geen printer of scanner. Hierdoor kan ik mijn renteaanbod en hypotheekofferte niet ondertekend terugsturen. Wat moet ik nu doen?

Neem contact op met je hypotheekcoach. Die bekijkt samen met je hoe je de getekende documenten het beste kunt aanleveren.

Je hypotheek aanvragen

Door de coronacrisis is mijn inkomen sterk afgenomen. Hoe gaan jullie om met de vaststelling van de maximale hypotheeksom?

We kijken samen met je in welke mate de coronamaatregelen effect hebben op je inkomen. Het maakt daarbij niet uit of je inkomen krijgt uit loondienst, je zzp-er bent of een ander inkomen hebt. We kijken naar inkomen, eventuele overheidssteun en eigen middelen. Aan de hand daarvan beoordelen we de haalbaarheid van je aanvraag. Neem contact op met je hypotheekcoach.

Ik heb een huis gekocht en ben net ontslagen. Kan ik een hypotheek aanvragen?

Je kunt geen hypotheek aanvragen als je bent ontslagen. Om een hypotheek te krijgen heb je een vast en bestendig inkomen nodig. Als je werkloos wordt, krijg je u wellicht een werkloosheidsuitkering. Dit inkomen wordt niet gezien als vast en bestendig.

Ik wil een hypotheek afsluiten. Kan dat nog?

Je kunt gewoon thuis via de website van Moneyou zelf de hypotheek aanvragen. Hoe dat werkt lees je hier.